ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

To ξενοδοχείο ‘Αλμύρα’ βρίσκεται στα νότια παράλια της Κρήτης, στη φημισμένη αμμώδη ‘Μεγάλη παραλία’, λίγα μόνο λεπτά από τη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, και γύρω στα 9 χιλ. από την πόλη της Ιεράπετρας. Απέχει λιγότερο από 1 ώρα οδήγησης από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου και λίγα μόνο λεπτά από τις κύριες δραστηριότητες της Νοτιοανατολικής Κρήτης.

Η τοποθεσία του ξενοδοχείου μας είναι σ’ αυτήν την ιστορική περιοχή σε μία προνομιούχα αμμώδη παραλία 5 χιλιομέτρων που της έχει απονεμηθεί η μπλε σημαία. Η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη, και διαθέτει μία μεγάλη ποικιλία σε δραστηριότητες θαλάσσιων σπορ.
To ξενοδοχείο ‘Αλμύρα’ προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, συνδυάζοντας ένα περιβάλλον διακριτικό και άνετο που προσφέρει την πιο υπέροχη επιλογή για διακοπές στη Νότια παραλία της Κρήτης. Με αυτόν τον τρόπο οι επισκέπτες γεύονται μία αξέχαστη και μοναδική διαμονή.
Η πόλη της Ιεράπετρας έχει μία ιστορία τριανταπέντε αιώνων αφού βρίσκετε ανάμεσα σε τρεις Ηπείρους με τους πρώτους κατοίκους της περιοχής να είναι οι ‘Κίρβας’. Οι τελευταίοι ήταν ο λόγος που η ονομασία ‘ Κίρβα’ είναι η πρώτη ποτέ ονομασία της περιοχής αυτής τα τότε χρόνια. Γύρω στον 6ο μ.Χ. αιώνα η περιοχή αναφέρονταν ως ‘ Ιεράπιτνα’ και με το πέρασμα των χρόνων μετατράπηκε και καθιερώθηκε ως ‘ Ιεράπετρα’ όπως την γνωρίζουμε σήμερα.

Η πόλη τότε αναφέρονταν ως η Νοτιότερη πύλη της Ευρώπης και άνθισε κατά τον Μινωικό, τoν αρχαίο Ελληνικό, τον Ρωμαϊκό και τoν Βυζαντινό πολιτισμό. Επιπρόσθετα, η Ιεράπετρα αναπτύχθηκε μετά την κατάληψη από τους ‘Άραβες, τους Βενετούς και τους Τούρκους. Η παράδοση λέει ότι ο στρατηγός Ναπολέων έδεσε στην περιοχή τα πλοία του κατά την διαδρομή του προς την Αίγυπτο.